Här kommer ett riktigt gott recept på kycklingfärsbiffar som jag gjorde igår. Ett litet påhittsrecept! Mums!!
Bara öka mängden på ingredienserna om man är många som ska äta. Det här receptet ger 4 lite större biffar eller så gör man fler men mycket mindre. Gott vilket som! Kryddorna höftade jag lite, så gå lite på känn. Brukar aldrig bli fel då 😋👌
300-400 g kycklingfärs
Ca 3-4 msk persilja, färsk eller fryst. Jag höftade nog lite här men ska vara rätt mycket.
1-2 msk ströbröd
1-1½ dl mjölk
Salt
Peppar
En gnutta cayennepeppar
Paprikapulver
Skalet från nästan en hel citron
Blanda mjölk, kryddor, persiljan och ströbrödet i en stor skål. Låt stå och svälla i 10-15 min.
Blanda i färsen och riv i skalet från citronen.
Forma till biffar och bryn på i en stekpanna i lite smör. Lägg över dem sen i en smord ugnsform och stek dem klara i ugnen, 175 grader i ca 10-15 min. Häll på en skvätt vatten i formen så att de inte steks torrt och biffarna blir saftiga. Skär sen och kolla att de är klara. Får absolut inte vara råa. Annars så kör dem lite till i ugnen.
Till blev det ugnsrostade grönsaker.. Majs, potatis, morötter och (färdigkokta, de som man köper i vacumpåse) rödbetor. Salt på och en liten skvätt vitlöksolja. En sås till är alltid gott. Hade vitlök - och örtsås. Mums!
Så gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.