måndag 29 maj 2017

Lax med fetaost och aioli

Ny härlig vecka och vilken varm och ljuvlig helg det varit! 😅 lite svalare ska det bli tydligen och snart är det dags för 1,5 veckas semester!! 😊👍☀️🎉 gör ingenting om det blir lite svalare här hemma 🤣 weekendresa väntar och där ska det vara 24-27 grader 😊 skönt också att dela upp semestern lite. Lite längre nu, lite strödagar i samband med helg och en längre semester igen sen. Riktigt skönt! ☀️👍
Jag måste inte ha strålande sol, blå himmel och 30 grader varmt hela semestern.. så länge det inte är konstant regn och kallt 👍 tycker det är skönt med lite växlingar och bara så förbaskat skönt med semester! 

Nu över till en god lax som jag åt i helgen. Glömde dock helt bort att ta bild. Inte jag som gjorde den dock. 

Väldans enkelt och inte så mycket ingredienser. 

Skriver receptet för fyra personer men det är bara anpassa mängden efter hur många som äter. Kommer faktiskt inte ihåg om aiolin lades på osten eller tvärtom.. ha ha ha nu hade fet varit bra med den där bilden.. jaja man kan göra som man vill och så här skulle jag göra den 😊

4 portionsbitar lax alt en större bit lax, tina den om den är fryst 
1 burk aioli (av något gott märke så klart eller så slår du ihop en själv. Tycker de färdiga är grymt goda så lägger inte ner tid själv på att slå ihop en aioli)
1 bit fetaost 
Salt 
Peppar 

Ugn: 

200 grader

Smörj en ugnsform med lite smör. 
Lägg i laxen, salta och peppra. Lägg på aioli på laxen. Skär fetaosten i tunna skivor och lägg på laxen. 

Ställ in i ugnen i ca 20 min tills rätten fått fin färg och laxen är klar och som du vill ha den. 

Servera kokt potatis och en god sallad till och ev lite mer aioli till. 

Mums! 

Ha en fin fortsättning på veckan nu! 😊☀️💕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.