Provade det här receptet härom kvällen. Hittade det i en hemmets journal eller hemmets veckotidning.. Mamma har båda och brukar vara riktigt bra och goda recept i dem! 👍😍
I den här gratängen ska det vara äggstanning.. är inte så överdrivet förtjust i äggstanning om det inte är i en typ makaronipudding/makaronilåda. Så nästa gång jag gör denna så får det bli utan äggstanning och bara med en skvätt grädde/matlagningsgrädde istället. Jag körde dock hälften grädde hälften mjölk och ruccolan glömde jag i affären men kan tänka mig att det passar riktigt bra till och med valnötterna.
Annars väldigt god och perfekt om man inte vill hålla på och mecka middag en hel kväll.
Receptet i sin helhet:
4 port.
500 g kassler
1 krm chiliflingor
1 msk smör
300 g squash
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 ägg
4 dl vispgrädde
145 g ädelost
10 valnötter
1-2 dl ruccola
Tillbehör:
Ris
Ugn: 200 grader
Skiva kasslern och krydda med lite chiliflingor. Bryn skivorna i smöret. Skär squashen i skivor. Varva squash och kassler i en smord gratängform. Skala och hacka lök och vitlök. Strö detta över gratängen.
Vispa samman ägg och grädde. Smula ner ädelsosten i äggstanningen men lägg undan lite av osten till toppingen. Häll blandningen över kasslern och squashen i formen.
Tillaga i ugn i ca 35 min. Koka riset under tiden gratängen står i ugnen.
Grovhacka valnötterna. Strö valnötterna och ruccolasalladen och resten av osten över gratängen.
Servera med ris och sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.