4-5 port.
Ca 400 g kycklingfärs
2-3 stora tomater
1-2 små lökar, knipplök
1 klyfta vitlök
3-4 dl vatten
1-2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Cayennepeppar (en gnutta bara)
Paprikapulver
Citronpeppar
Timjan (en gnutta bara)
Persilja
1-2 dl grädde
Skala och finhacka löken (ej vitlöken). Fräs färsen och löken i lite olja eller smör. Skala vitlöken och riv ner den. Häll på vattnet. Hacka tomaterna fint och blanda i. Tillsätt kryddorna efter lite tycke och smak. Höfta lite så där (och smaka av efter 1-2 tim puttring).
Låt såsen puttra i 1-2 timmar. Ju längre desto godare. Häll på ev lite mer vatten. Smaka av om det behövs mer av kryddorna. Slå på grädden på slutet och låt småputtra med typ sista kvarten.
Koka spagetti till och servera med en sallad till eller bara gurka.
Salt
Peppar
Cayennepeppar (en gnutta bara)
Paprikapulver
Citronpeppar
Timjan (en gnutta bara)
Persilja
1-2 dl grädde
Skala och finhacka löken (ej vitlöken). Fräs färsen och löken i lite olja eller smör. Skala vitlöken och riv ner den. Häll på vattnet. Hacka tomaterna fint och blanda i. Tillsätt kryddorna efter lite tycke och smak. Höfta lite så där (och smaka av efter 1-2 tim puttring).
Låt såsen puttra i 1-2 timmar. Ju längre desto godare. Häll på ev lite mer vatten. Smaka av om det behövs mer av kryddorna. Slå på grädden på slutet och låt småputtra med typ sista kvarten.
Koka spagetti till och servera med en sallad till eller bara gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.