söndag 22 oktober 2017

Pappas persiljejärpar

Här kommer receptet på järparna han gjorde igår. Rekommenderas verkligen! Receptet hittade han på vin och matguiden men gjorde om det lite. 

Lägger upp receptet som pappa gjorde. 

1 kg kalvfärs 
2 gula lökar 
2 dl grädde 
1 dl mjölk 
3 dl havregryn och quinoa (finns en sån blandning bland gryner)
2 ägg 
Salt 
Peppar
1/2 köttbuljong 
Kruspersilja, 1 kruka ungefär. Spara ca 1 dl till garnering. 

Lägg havregryn i en skål och häll på grädden och mjölken. Värm lite mjölk i micron och smula i buljongtärningen i den och lös upp. Häll i med den andra blandningen. Låt stå en stund. Klipp persiljan och tillsätt sen resten av ingredienserna och blanda om ordentligt till en smet. 

Forma till järpar och bryn på dem runt om i en sd stekpanna i smör. Tills de fått fin färg och nästan är klara. Lägg dem i en ugnsform och låt dem gå klart i ugnen, 200 grader i ca 10-15 min. 
Strö över resten av persiljan. 

Servera med kokt potatis eller potatismos, någon god sås och lingonsylt 👍👌🏻 





1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.