lördag 13 januari 2018

Banankaka med ljuschoklad

Det doftar sĂ„ ljuvligt och doften sprider sig i hela hemmet 😍 nybakat Ă€r en av mina favoritdofter! 

Gjorde en vanlig sockerkaka med lite banan och ljus choklad. Mums! Bananer Ă€r jag inte sĂ„ överdrivet förtjust i att Ă€ta som de Ă€r. Banan och kaffe Ă€r otroligt gott ihop men dĂ„ mĂ„ste den vara god, varken övermogen eller omogen (alltsĂ„ brun eller grön i mitt tycke).. 😂 vilket i-landsproblem!! 

Hur som hĂ€r Ă€r receptet pĂ„ denna kaka.. 

Jag anvĂ€nde chokladknappar, ljusa. Har man inte det sĂ„ ta vanlig mjölkchoklad eller ljus bakchokkad.  Vill man ha mörk choklad sĂ„ anvĂ€nd nĂ„gon mörk choklad, kakao. Gott det med. 

Ugn 175 grader 

2 Ă€gg 
1 dl socker (brukar halvera sockermÀngden i sockerkakor, sÄ vill man ha som vanligt ta 2 dl)
100 g smör 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker 
1,5 dl knappt mjölk 
1/2 nĂ€stan övermogen banan 
2 dl ljusa chokladknappar 

Smör och ströbröd till formen. 

SĂ€tt pĂ„ ugnen. Smöra och bröa en sockerkaksform. LĂ„ng eller rund, bestĂ€m sjĂ€lv! 

Vispa Ă€gg, vaniljsocker och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. SmĂ€lt smöret i en kastrull och nĂ€r det nĂ€stan smĂ€lt helt. Ta av kastrullen frĂ„n plattan dĂ„ och hĂ€ll i chokladen och rör tills det smĂ€lt. 
Blanda i chokladen och mjölblandningen i skĂ„len med Ă€gg och socker och mosa banan och tillsĂ€tt den ocksĂ„. Rör om försiktigt till en jĂ€mn smet. 

HĂ€ll smeten i formen och stĂ€ll lĂ€ngst ner i ugnen i 30-40 min. KĂ€nn efter med en sticka förslagsvis redan efter 30 min. Kakan ska inte vara kladdig. 

LĂ„t svalna lite innan du stjĂ€lper den ur formen. 



Först en skön lĂ„ngis hĂ€r och sen en kopp kaffe och en bit sockerkaka.. đŸ˜ŠđŸ‘đŸ‘ŒđŸ»đŸ˜‹

Ha en fin fortsĂ€ttning pĂ„ lördagen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.