Det doftar sĂ„ ljuvligt och doften sprider sig i hela hemmet đ nybakat Ă€r en av mina favoritdofter!
Gjorde en vanlig sockerkaka med lite banan och ljus choklad. Mums! Bananer Ă€r jag inte sĂ„ överdrivet förtjust i att Ă€ta som de Ă€r. Banan och kaffe Ă€r otroligt gott ihop men dĂ„ mĂ„ste den vara god, varken övermogen eller omogen (alltsĂ„ brun eller grön i mitt tycke).. đ vilket i-landsproblem!!
Hur som hÀr Àr receptet pÄ denna kaka..
Jag anvÀnde chokladknappar, ljusa. Har man inte det sÄ ta vanlig mjölkchoklad eller ljus bakchokkad. Vill man ha mörk choklad sÄ anvÀnd nÄgon mörk choklad, kakao. Gott det med.
Ugn 175 grader
2 Àgg
1 dl socker (brukar halvera sockermÀngden i sockerkakor, sÄ vill man ha som vanligt ta 2 dl)
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl knappt mjölk
1/2 nÀstan övermogen banan
2 dl ljusa chokladknappar
Smör och ströbröd till formen.
SÀtt pÄ ugnen. Smöra och bröa en sockerkaksform. LÄng eller rund, bestÀm sjÀlv!
Vispa Àgg, vaniljsocker och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. SmÀlt smöret i en kastrull och nÀr det nÀstan smÀlt helt. Ta av kastrullen frÄn plattan dÄ och hÀll i chokladen och rör tills det smÀlt.
Blanda i chokladen och mjölblandningen i skÄlen med Àgg och socker och mosa banan och tillsÀtt den ocksÄ. Rör om försiktigt till en jÀmn smet.
HÀll smeten i formen och stÀll lÀngst ner i ugnen i 30-40 min. KÀnn efter med en sticka förslagsvis redan efter 30 min. Kakan ska inte vara kladdig.
LÄt svalna lite innan du stjÀlper den ur formen.
Först en skön lĂ„ngis hĂ€r och sen en kopp kaffe och en bit sockerkaka.. đđđđ»đ
Ha en fin fortsÀttning pÄ lördagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.