Anpassa mängden ingredienser efter tycke och smak och hur många portioner 😊
Här höftas det ofta och är dålig på att skriva ner mått och sånt när jag inte följer något recept.. ska försöka bli bättre på det 😅
Färsk pasta
Räkor
En bit purjolök
1-2 klyftor vitlök
1-2 paprikor, valfri färg. Hade röd och orange
En stor näve sockerärtor
3-4 dl grädde, visp eller matlagning. Ska bli krämigt. Går lika bra med gräddmjölk, hälften grädde och hälften mjölk.
1-2 tsk Mangochutney
Curry
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Paprika pulver
Ev 1 tsk soja
Skölj och strimla purjolöken, paprika och vitlök. Fräs purjolöken och vitlök glansigt, utan att det tar färg, i lite smör eller olja. Lägg i paprikan. Tillsätt curry, paprikapulver och cayennepeppar och låt det fräsa med lite också. Tillsätt grädden, salta och peppra och mangochutneyn. Låt småputtra. Färsk pasta ska bara koka 2-3 min oftast så när du lägger i pastan så lägg i sockerärtor (som skurits i mindre bitar) och räkorna. Vänd om några gånger. Sockerärtorna ska vara lite krispiga och räkorna bara lite varma. Inte för länge då blir räkorna sega.
Sen är det bara njuta av en god pasta! 😋👌🏻👍
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.