Tänkte först prova ett nytt recept ikväll men var så himla sugen på fisk. Och det här är en av mina favoriter när det gäller fiskrätter. Så fräscht och perfekt med allt i ett.
Så i min ugn nu står denna..
Och det börjar dofta ljuvligt!
Så i mitt paket är det:
Potatis
Hälleflundra
Morot
Rödlök
Persilja, dill och gräslök (går lika bra med fryst som färsk)
Smör
Salt, peppar och citronpeppar
Ugn 200 grader
Skala och skiva potatisen. Koka den i lättsalt vatten i några minuter. Under tiden skalar och skivar du morot. Skär löken i tunna skivor (halvmånar).
Lägg ett lagom stort folieark i en ugnsform, du ska kunna göra ett paket av det. Lägg potatisen i botten. Lägg på fisken. Salta och peppra med kryddorna. Lägg på morötterna och löken. Salta och peppra lite. Lägg på några klickar smör. Blanda persilja, dill och gräslök som är hackad och strössla det över.
"Knöggla" ihop folien till ett paket. Låt stå i ugnen ca 25-30 min och titta då om fisken är klar, annars låt det gå en stund till.
Tiden är lite beroende på om fisken är fryst eller tinad, hur stora och tjocka bitarna är.
Inga angivna mått, utan det är bara att höfta lite och ta så mkt man vill ha av allting. Jag har gärna t.ex i rätt mkt morötter och örter.
Rätten är också väldigt god att göra med lax, torsk eller rödspätta. Använder du portionsbitar av torsk eller lax så dela den gärna på längden så att det blir "tunnare" bitar. Går bra annars också men det tar längre tid innan den är klar. Räkna med 1-2 filéer per person, beroende hur stora de är.
Mumsfilibaba!
Ser så gott ut! Det blir nog det till middag i morron. Det är ju så bra att allt är färdigt på samma gång. Kram M.
SvaraRaderaPst.Gott efter all fet julmat,men nu får det nog bli lite must och en kvarglömd knäck.
Ja det var så gott!! Blir matlåda idag också :)
SvaraRaderaHa ha ha här har det tröttnats på julmust.. :) inväntar påskmusten nu!
Kram