onsdag 18 januari 2012

Gulaschsoppa

gjorde jag nu under eftermiddagen och det blev så himelns gott! Jag lät den stå och småputtra på väldigt svag värme, länge! När det gäller receptet så hade jag i mer av alla kryddorna och vitlöken än vad som står. Men smaka av allt eftersom så det inte blir för starkt. Jag hade även i en buljongtärning vitlök/persilja (Knorr Örtagården).
Receptet är för 4 port, men det är väldigt stora port så det blir mycket soppa :)
Och självklart kan man hoppa över klicken med cremé fraiche..


400 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 stor morot

5-6 potatisar
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
smör att steka i
1 köttbuljongtärning (+ 1 tärning persilja/vitlök)

1 liter vatten
2 msk soja
2 vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt & peppar
cayennepeppar (om man vill)
creme fraiche till servering
Bryn köttfärsen och lägg åt sidan. Hacka lök, potatis, paprika och morot i små bitar och bryn detta i smör i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, kummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök och krossade tomater. Häll i köttfärsen.
Låt koka tills rotsakerna mjuknat. Smaka av med salt & peppar och ev lite mer soja. Vill man ha lite mer sting i soppan så tillsätt en gnutta cayennepeppar!
Servera med en rejäl klick creme fraiche och en skiva gott bröd om så önskas.


Mumsfilibaba!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.