söndag 15 januari 2012

Min köttgryta

Slängde ihop en köttgryta idag. Det är så gott att göra om man har gott om tid, för min gryta får alltid stå och puttra 1,5-2 timmar. Så det är inget man hastar ihop om man är döhungrig eller har lite bråttom.. Receptet nedan är ungefär 4-5 port. Perfekt att frysa in.

1 kg nötkött t.ex fransyska, biff, högrev
1 stor lök eller 2 små
2-3 morötter
10-12 färska champinjoner
5 dl grädde
1 dl vatten
salt, peppar
2-3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 buljongtärning Örtagården, persilja/vitlök
Smör att steka i

Skär köttet i lagom storlek om det inte redan är grytbitar. Skala och skär löken i små bitar. Fräs kött och lök i en stekpanna i omgångar, inte allt på en gång. Salta och peppra under tiden. Lägg över i en gryta allt eftersom det blir klart. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna. Skala och skär morötterna i slantar. Lägg dem i grytan. Skiva champinjonerna och stek dem lite lätt, lägg över i grytan. Tillsätt tomatpurén och grädden. Låt sen grytan stå och småputtra i minst 1,5-2 timmar. Smaka av lite under tiden om det behövs mer salt eller peppar.

Servera kokt potatis eller ris till och grönsaker efter tycke.

Noom noom noom..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.