Slängde ihop en köttgryta idag. Det är så gott att göra om man har gott om tid, för min gryta får alltid stå och puttra 1,5-2 timmar. Så det är inget man hastar ihop om man är döhungrig eller har lite bråttom.. Receptet nedan är ungefär 4-5 port. Perfekt att frysa in.
1 kg nötkött t.ex fransyska, biff, högrev
1 stor lök eller 2 små
2-3 morötter
10-12 färska champinjoner
5 dl grädde
1 dl vatten
salt, peppar
2-3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 buljongtärning Örtagården, persilja/vitlök
Smör att steka i
Skär köttet i lagom storlek om det inte redan är grytbitar. Skala och skär löken i små bitar. Fräs kött och lök i en stekpanna i omgångar, inte allt på en gång. Salta och peppra under tiden. Lägg över i en gryta allt eftersom det blir klart. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna. Skala och skär morötterna i slantar. Lägg dem i grytan. Skiva champinjonerna och stek dem lite lätt, lägg över i grytan. Tillsätt tomatpurén och grädden. Låt sen grytan stå och småputtra i minst 1,5-2 timmar. Smaka av lite under tiden om det behövs mer salt eller peppar.
Servera kokt potatis eller ris till och grönsaker efter tycke.
Noom noom noom..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.