tisdag 7 februari 2012

Min chili con carne

Hade ju finfint besök här ikväll så det fick bli en chili con carne till middag. Har inte gjort det på länge och riktigt gott.
Och den får gärna stå och småputtra och gotta ihop sig minst en timma, kan rekommenderas om man inte har bråttom.

500 g nötfärs
1 lök
1 burk krossade tomater
1 burk röda kidneybönor
1 burk vita bönor
lite vatten
salt, peppar
paprikapulver
soja
cayennepeppar
1 köttbuljongtärning
2-3 vitlöksklyftor
smör att steka i

Finhacka löken och vitlöken och fräs den tillsammans med färsen i en gryta. När allt är brynt och fräst så häll över tomaterna och bönorna. Häll i en burk vatten, tillsätt kryddorna och låt grytan stå och småputtra minst en timma. Smaka av någon gång under tiden om det ska kryddas mer.

Ät som den är med en god sallad till och ev pasta eller ris till. Jag kokade lite pasta till, gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.