söndag 11 mars 2012

Chokladkaka med kokos

Fick det bli till eftermiddagens fika.. Hade melon, jordgubbar och lättvispad grädde till. Mumsfilibaba!



                       (Klicka på bilderna om du vill se dem i större format.. )

Chokladkaka:

2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk kakao

Glasyr:
Florsocker
Kaffe
kakao
vatten

Garnering: kokos


Vispa socker och ägg riktig vitt och pösigt. Smält under tiden smöret/margarinet. Häll i vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker i bunken. Häll mjölken i det smälta smöret och häll även det i bunken. Vispa en stund tills allt blandats. Smörj och bröa en springform (rund). Häll i smeten och svischa in i ugnen.
Grädda ca 30-40 min. Känn med en sticka efter 30 min och se om den är klar. Annars grädda lite till. Tiden varierar beroende på ugn.
Låt kakan svalna helt.

Gör glasyren krämig, bre över och strössla över kokosen. Servera gärna med lite grädde och frukt. Även god att äta som den är.

Färdig att avnjutas!

2 kommentarer:

  1. Oj, vad den ser god ut, känner att jag måste göra en :)

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag! Plättlätt att göra och väldigt gott att äta som den är bara också :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.