En lyxigare variant på köttgryta och så gott! Den här rätten är också väldigt god att göra med fläskfilé eller kycklingfilé. Servera någon god potatis till, t.ex klyftpotatis eller hasselbacks och en god sallad.
Är man inte så förtjust i vitlök så kan man givetvis prova med någon av de andra ostarna, finns många smaker att välja mellan. Hoppa då också över de extra vitlöksklyftorna.
Ang mått och dyl så är det ju lite beroende på hur många du gör till. Så det är bara höfta lite. :)
Lövbiff
Färska champinjoner
Paprika
Minimajs
Grädde
1-2 förp ost vitlök och örter, antingen creme bonjour´s eller cantadous.
2-3 vitlöksklyftor
Salt, peppar
en skvätt soja
Strimla lövbiffen och fräs den i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skiva eller kvarta champinjonerna och fräs dem också. Lägg över i grytan. Strimla paprikan och skär minimajsen, fräs dem lite lätt också. Lägg ner i grytan. Salta, peppra och pressa i vitlöken. Häll i grädden och rör ner osten.
Låt stå och småputtra på svag värme en stund, gärna uppåt en timme. Blir bara godare om det får puttra ihop sig ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.