lördag 29 september 2012

Bakdag

Det var några som tyckte väldigt mycket om min Silviakaka (trots feldoseringen av bakpulvret på den förra) så jag fick en beställning på den.. Och så här fin är den när man doserar rätt.. :)  receptet här


Så får vi se om beställarna blir nöjda, men tror inte de kommer bli besvikna.. :) 

 Provade även ett nytt recept idag som min kollega har gjort.. Enkelt och riktigt gott. 
Pias äppelkaka med creamcheese frosting.. Mums!
 Receptet i sin helhet och hennes trevliga blogg hittar du här


3 Ägg
 3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker (riktigt vaniljsocker)
2 tsk bakpulver
3½ tsk kanel
½ tsk malen kardemumma
 ½ tsk malen ingefära
1 krm salt
0,75 dl rapsolja
0,75 dl smör (flytande form)
rivna äpplen 3-4 stycken små eller 2 stora

1 form, smord och bröad med hackad mandel och ströbröd.

Frosting:
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk citronrasp, lite lemoncurd eller en citronskvätt..
100 gram philadephiaost
1½ tsk vaniljsocker

Sätt på ugnen 175 grader.
Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda torrvarorna noga och vänd ner i smeten ordentligt (byt till slickepott). Tillsätt olja, smör och äpple. Blanda till härlig smet. Häll smeten i en smord och bröad form, rund eller fyrkantig (24cm) och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kakan är klar (torr sticka).
Låt kakan svalna och rör ihop frostingen riktigt simpelt med en elvisp. Bred ut över kakan. Dekorera lite slarvigt och strössla lite kokosflingor eller lite hackade nötter över.

Jag hade citronsaft i frostingen och lite mer än 1 tsk. Använde 3 normalstora äpplen i kakan. 

Kvällens middag blir helstekt fläskfilé, råstekt potatis, en god sås och smörsteka champinjoner.. Yummy! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.