söndag 16 september 2012

En god kycklinggryta


Har kanske lagt ut det här receptet tidigare fast med varianten fläskfilé. I så fall tål det att upprepas för den är vansinnigt god. Också väldigt gott att göra med fläskfilé eller lövbiff också.

Anpassa ingredienserna efter hur många ni är som ska äta, mao så är det bara att höfta lite.. :)

Kycklingfilé
Minimajs
Färska champinjoner
Grädde
Cantadoue´s (ost)  vitlök och örter, går även bra med Philadephias
Paprika
Några klyftor vitlök, beroende på hur mkt vitlök du vill ha.
Salt, peppar
Paprikapulver
Soja

Strimla kycklingen, fräs i smör i en stekpanna. Krydda under tiden du steker. Lägg över i en gryta eller stor kastrull. Skiva eller kvarta champinjonerna. Fräs dem och lägg över i grytan. Skär minimajsen i mindre bitar. Häll i grytan. Slå över grädden, häll i osten och pressa i vitlök. Smaka av om det behövs mer kryddor. Häll i en gnutta soja. Strimla paprikan och lägg i den på slutet. Låt småputtra på svag värme, rätt lång stund så att det får gotta ihop sig ordentligt.

Enkelt, gott och lite festligare kycklinggryta!

Och dagen efter är den här rätten ännu godare..

Bon Apétit!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.