lördag 22 september 2012

Taco de luxe

 Står just nu på spisen..



Återkommer senare hur det blev men börjar dofta gott i alla fall.

4 port.

1 kg högrev
olivolja
1 stor hackad morot
8 hela, skalade stek - eller schalottenlökar
4 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chilifrukt
1,5 msk spiskummin
3 msk oxfond
6 dl mörkt öl
salt
peppar

Servering:

Tortillabröd
krispsallad (eller annan valfri sallad)
cocktailtomater
finhackad rödlök
gräddfil (creme fraiche är säkert också gott till)
färsk koriander (det hoppade jag över)

Ta bort eventuella senor och skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en het panna med olja. Lägg köttet åt sidan i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Hetta upp mer olja och stek morot, lök, vitlök och chili i ca 3 min.

Lägg grönsakerna i grytan med köttet. Tillsätt spiskummin, fond, öl, salt och peppar. Rör om. Lägg på ett tättslutande lock och låt småkoka i ca 3 timmar. Finfördela köttet i grytan med en gaffel innan servering.

Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med kött, sallad, tomat, lök och gräddfil/creme fraiche. Vira ihop till en strut (och toppa med färsk koriander).

Det här var riktigt gott! Och ett bra alternativ till tacos om man ändå vill ha lite "plockig" mat. Kommer absolut göras fler gånger! 





2 kommentarer:

  1. Hej: Känner nästan doften hit upp i norr :) blir säkert jättegott. Hos mig är det en kyckling i lergrytan i ugnen, doftar oxå gott. Vi har äntligen SOL, minusgrader hade det varit inatt. Hoppas allt ok med dig.Kram GN

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ja det var jättegott! Kan verkligen rekommenderas :) Lät gott det du gjort också.
    Åh har ni haft minusgrader.. Hua! Men härligt med sol!! Här har det mer eller mindre regnat sen igår kväll och hösten är verkligen i antågande. Hoppas allt är bra med er också. Må så gott! Kram kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.