Detta recept är för en rund springform men man kan även baka i långpanna (dubbla receptet så fall)
2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos
100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägggula
riven kokos
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. (Sätt gärna ett bakplåtspapper i botten först). Ställ in i ugnen i 175 grader, i 30 minuter.
Gör glasyren:
Smält smör i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.
Smält smör i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.
Ja, denna kaka är god, jag brukar baka den ibland. Idag blev det palt på Bygatan :)
SvaraRaderaJa riktigt gott och ändå enkelt.
SvaraRaderaÅh vad gott! :) Åt det också för inte så länge sen.