söndag 6 januari 2013

Fläskfilépanna

Gjorde något riktigt gott ikväll, kan rekommendras!

Busenkelt också.

500-600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
5-6 färska champinjoner
1 burk creme fraiche
2 dl grädde
2-3 msk kalvfond
1-2 tsk sambal oelek
saft från 1 lime
smör att steka i
salt, peppar

Skär bort ev hinnor från filén. Skiva den i 2 cm tjocka skivor. Stek i smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden. Lägg filén sedan i en form. Skiva champinjonerna, fräs dem i smör och lägg dem sen över köttet.

Blanda ihop grädde och fraiche i en kastrull. Tillsätt sambal, fonden, limesaften och rör om tills allt blandats. Låt såsen koka upp och smaka av. Sambal oeleken tar du efter vilken styrka du vill ha. Häll såsen över köttet.

Klart att servera! Jag gjorde råstekt potatis och en sallad till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.