Den här är så god och så superlätt att göra! Som chokladrutor, kärleksmums, snoddas och ja allt vad de kan heta men utan choklad. Påminner också om en kaka som heter Silviakaka men hör gör man den i långpanna.
Gör gärna dubbel sats av glasyren. Blir bara godare. Receptet nedan är dock för en sats.
4 ägg
4 ½ dl socker
6 dl vetemjöl
3 dl ljummet vatten
4 tsk bakpulver
150 g smält smör eller margarin
Glasyr:
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 äggulor
6 tsk vaniljsocker
Kokos
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser i bunken och smält smöret. Häll i vattnet i smöret och häll det över resten. Vispa på lägsta effekt (ja med elvispen).
Smörj en långpanna. Häll i smeten och grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 min.
Låt svalna en stund.
Smält smöret till glasyren. Blanda i resten utom kokos direkt i kastrullen. Bre glasyren över kakan och strö över rikligt med kokos.
Sen är det bara att göra sig en god kopp kaffe eller te och njuta!
Det blev en sån här idag :) //Pia
SvaraRadera