söndag 20 januari 2013

Skånsk kalops

Provade Per Morbergs recept på det igår. Riktigt gott! Provade även hans röda vin, jösses det var farligt gott! En ny favorit bland röda viner.. :) 

Receptet hittade jag på recept.nu men lägger upp det här också. 

1 kg högrev
6 morötter
4 gula lökar (jag tog 2)
3 lagerblad
12 st kryddpepparkorn
ca 8 dl kalvfond
salt och peppar
smör och olja till stekning


Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg.
Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden.
Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen.
Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Grovhacka löken och skiva morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan.
Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.