Receptet hittade jag på recept.nu men lägger upp det här också.
1 kg högrev
6 morötter
4 gula lökar (jag tog 2)
3 lagerblad
12 st kryddpepparkorn
ca 8 dl kalvfond
salt och peppar
smör och olja till stekning
Skär köttet i 3-4 cm stora tärningar. Bryn i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg.
Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden.
Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen.
Salta och peppra. Skala löken och morötterna. Grovhacka löken och skiva morötterna. Bryn dem lite i stekpannan. Lägg sedan i grytan.
Låt alltsammans puttra i 1 - 1 1/2 timme eller tills köttet är mört.
Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.