Skriver inte ut några mått, då jag inte har några när jag gör potatisgratäng. Utan höfta beroende på hur stor form du gör.
Potatis (jag hade ett gäng mandelpotatis kvar så jag använde det till den här)
Ett paket fetaost
6-7 soltorkade tomater i olja (till den här formen)
3-4 dl grädde (till den här formen)
Salt, peppar
Basilika, oregano
Skala och skiva potatisen för hand. Blir så mycket godare! Använder faktiskt aldrig matberedaren till såna här saker. Tycker det blir för tunt och inte alls lika gott då.
Smörj formen. Skiva tomaterna. Varva potatis, fetaost och tomater. Börja och sluta med potatis.
Blanda kryddorna med grädden och häll över.
Sätt in i ugnen, 30-40 min. Tiden är ungefär. Börjar potatisen bli för mörk innan den är klar så täck med folie.
Servera till en god kött bit (ikväll helstekt kotlett) eller kyckling är säkert jättegott till också.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.