måndag 23 september 2013

Citronkladdkaka

Fick det här receptet av en av mina fina kollegor. Åh vilken god kaka! Mums!
Och bara att veva ihop! 
Servera med en klick lättvispad grädde. 

150 g smör
2 ägg 
2,5 dl strösocker
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker 
1 citron

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 20 cm. 
Tvätta och torka citronen. Riv skalet och pressa saften ur citronen. 
Vispa socker och ägg vitt och fluffigt. Blanda i vaniljsocker, skal och saft. Vispa på lägsta hastigheten. 
Blanda i mjöl och smör och vispa ihop. Häll smeten i formen och grädda i 30-40 min. 
Ta ut kakan när den fortfarande är lite kladdig. 


Glömde dock ta bild när vi lagt upp på tallrik med en klick grädde. Får bli nästa gång. 

Denna kaka kommer definitivt bakas fler gånger!! Mums! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.