söndag 29 september 2013

Mina fyllda pastarör

Hittade på ett riktigt gott recept igår. Rätten går lika bra som bjudmat eller till vardags. 

1 gul paprika
1 röd paprika 
1 lagom stor bit purjolök 
5-6 ganska stora champinjoner 
1 bit rökt skinka
1-2 msk fint hackad färsk chili
1 vitlöksklyfta
1-1,5 dl grädde
Salt
Peppar
Paprikapulver

Fuskbechamelsås:

2,5 dl grädde
2 dl crème fraiche
Örtsalt
Mozzarellaost
Annan vanlig hård ost med lite smak. 

Hacka grönsakerna i mindre bitar. Likaså skinkan. Tänk på att de ska gå att fylla pastarören. Så hacka smått. 
Fräs grönsakshacket och skinkan i lite smör i en stekpanna eller traktörpanna. Krydda. Häll i grädden och låt det koka ihop sig lite. 

Smöra en ugnsform. Full pastarören och lägg i formen. Låt rören stå i formen du ska lägga dem i när du fyller dem. 
När alla rullar är fyllda så gör fuskbechamelen. 

Vispa grädde och crème fraiche till en kräm. 
Bre krämen över rullarna och strö över osten. 

Gratinera i 200 grader i ca 25-30 min tills det fått fin färg och rullarna är klara. 

 
Dessa rullar behöver inte förkokas! 




Vill man göra lite större rullar så använd färska lasagneplattor och gör en större mängd av fyllningen. 

Servera med en god sallad. 

Mums! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.