1,2 kg högrev
1 stor lök
3-4 morötter
1 lagom stor kålrot
2 små majrovor
6-7 st potatisar
1-2 lagerblad
4-5 kryddpepparkorn
1-2 msk tomatpure
Salt, peppar
1-2 tsk timjan
En skvätt kalvfond
Vatten
En skvätt rödvin
Skär köttet i lagom stora grytbitar. Fräs i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta eller traktörpanna. Låt köttet, häll i vatten så att det är strax ovanför köttet. puttra i ca 2 timmar med kryddor och fond.
Skär potatis och rotfrukter i lagom stora bitar. Lägg i dem i grytan och fortsätt puttra tills de är mjuka.
Späd ev med vatten och tillsätt ev mer kryddor allt eftersom det puttrar. Smaka av emellanåt!
Mums och allt i ett!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.