tisdag 10 december 2013

Kokos - och chokladtryffel

Blev lite julgodisfixande ikväll. Mmm... 

Kokostryffel:

200 g vit choklad 
1/2 dl grädde
Skal från en citron
1 dl kokosflingor

Samt kokos att rulla tryffeln i. 

Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg i en kastrull, finriv skal från en (noga tvättad) citron och häll i grädden. Smält allt på låg värme. Rör om då och då. När det är smält så rör ner kokosflingorna. Häll i en form och ställ in i kylskåpet så att det stelnar. Låt stå minst två timmar. 
Jag fuskade och lät det bara stå drygt en timme. Gick bra att rulla ändå men låt det stå längre! 

Rulla sedan till bollar och rulla i kokos. 

Chokladtryffeln gjorde jag likadan men använde en frukt och nötchoklad samt hoppade över citronskalet. 



Använde denna till chokladtryffeln. 


Mums! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.