söndag 16 februari 2014

Revbensspjäll á mammas recept

Tjocka revbensspjäll som man gör själv är så gott! Gjorde mammas recept och mums!!
Låg temperatur och många timmar, då blir det så saftigt och mört.

Tid i ugnen är beroende på tjocklek. Jag hade spjällen i ugnen ca 3 timmar. Sista halvtimmen så delade jag dem och ställde in dem igen.

Potatisgratäng och en god sallad till.

Marinad:
Soja
Olja
Grillkrydda
Paprikapulver
Salt
Peppar

Blanda ihop ingredienserna, höfta vad gäller måtten. Pensla på spjällen. Tjocka sidan upp, bensidan ska vara neråt. Häll på en skvätt vatten i formen. Ös under tiden några gånger och häll eventuellt på lite mer vatten.
Ställ in i 150 grader. Efter ungefär halva tiden så vänd dem. När det börjar få fin färg så täck med folie.
Dela dem sista 20-30 min och ställ in igen under folie.



Krämig och god potatisgratäng:
Ugn 200 grader

Potatis
Vitlök
Grädde
Salt
Peppar
Ev riven ost


Skiva potatisen för hand. Så mycket godare än om du kör dem i maskin eller river dem på rivjärnet. Blir i mitt tycke och smak alldeles för tunt. Pressa vitlöken och salta och peppra allteftersom du lägger i potatisen i formen. Häll över grädde, salta och peppra igen. Lägg på en klick smör. Strö eventuellt på riven ost de sista 10-15 min.

Mått på ingredienserna är beroende på hur stor form du ska göra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.