tisdag 11 februari 2014

Gratinerad kassler och brysselkål

Provade den här rätten igår. Så gott! Ett recept från Viktväktarna egentligen men jag gjorde om det lite.  8 p om man räknar.  Säkert lika gott med broccoli också. 
Lite tunt med kryddor i receptet, jag hade i salt, peppar, paprikapulver och oregano. Jag la pastan i botten av formen.  


4 port. 

400 g brysselkål
1 bit purjolök 
200 g kassler 
1 vitlöksklyfta
2,5 dl matlagningsgrädde 
2 dl okokt risoni (pasta)
1 dl riven ost (tog lite mer)

Koka pastan. Strimla purjolöken och skiva vitlöken. Fräs i lite margarin. Koka brysselkålen 7-8 min. Häll i grädden i fräset och tillsätt brysselkålen och låt puttra ihop. 
Smörj en form och häll pastan i botten. Häll sedan resten över. Riv och strö över osten. Gratinera i 225 grader tills det fått fin färg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.