Härlig lördag med riktigt aprilväder, långpromenader, bullbak, go´fika med en go vän, vitlöksspäckad fläskkarré och ugnsrostade grönsaker. Mums och mys!
Vanlig bulldeg med fyllningen smör, socker, kanel och kardemumma. Fick bli en butterkaka och några vanliga i formar.
Gjorde en ny laddning granola (eller musli men granolan är lite rostad, annars ingen skillnad).
Och nu på spisen: en bit fläskkarré som jag späckade med vitlök (gör hål i köttet och stick ner vitlöksklyftor lite här och var). Kryddade sen med timjan, rosmarin, salt och peppar. Antal klyftor är beroende på hur mycket och stark vitlökssmak man vill ha. Bryn köttet runt om, häll på vatten och låt puttra/steka under lock några timmar. Späd eventuellt på med mer vatten och ös skyn över köttet med jämna mellanrum.
Rotfrukter som snart ska in i ugnen. Rödbetor, majrova, potatis och morötter. Salta och peppra och smörj formen med olja innan. Smula över fetaost när det är klart. Servera med tzatziki.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.