fredag 17 oktober 2014

Knäckig äppelpaj

Tiden springer på och har inte hunnit uppdatera riktigt! Men nu så kommer det lite smått och gott från veckan.


Gjorde den här smarriga äppelpajen förra helgen då det kom lite fikagäster.

Mums!

Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass.

4 dl havregryn
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
2 tsk kardemumma
5-6 äpplen

Ugn: 200 grader

Smält smöret och blanda det med de torra ingredienserna (utom kardemumman) till en smulig massa. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en smord form.
Strö ev över en msk socker på äpplena och sen kardemumman.
Klicka ut "smulet" över äpplena.

Grädda i ugnen i 20-25 min eller tills pajen fått en fin färg och blivit knäckig.

Sen är det bara njuta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.