Vill man kan man ha i en flaska porter (eller annan mörk öl) men jag hoppade över det. Tog i några kryddpepparkorn också.
1 kg högrev
1-2 gula lökar
5 morötter
8 potatisar
3 kryddpepparkorn
3 msk kalvfond
2 lagerblad
1,2 liter vatten
Salt
Peppar
Skär bort ev fett från köttet och skär det sen i lagom stora bitar. Fräs köttet i omgångar i en stekpanna i smör och lägg sedan över i en gryta. Skala och skär löken i tunna klyftor och lägg i grytan. Häll vatten i grytan, skala och tillsätt kryddor.
Låt det småputtra i drygt 1,5 tim. Skala och skär sedan morötter och potatis i lagom stora bitar och lägg i grytan. Småputtra sedan tills potatis och morötter är mjuka.
En riktig hösträtt!
Rosorna är lika underbara idag! Får pryda bloggens omslag ett tag.. Roligt när man kan ha egna bilder som sin framsida.
I eftermiddag vankas det fikagäster.. Får nog bli en smarrig äppelpaj att bjuda på..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.