söndag 9 november 2014

Tacogratäng

Igår gjorde vi en supersmarrig tacogratäng. Väldigt enkel men så god! Perfekt bjudmat också om man är några stycken, bara öka ingredienserna. 

Det här receptet räcker till 4 port. 

Goda tillbehör till är grönsaker, tacosås, guccamole, nachochips. 

500 g nötfärs
1 paprika (valfri färg)
1/2 purjolök (ej den tjockaste), det vita
1-2 tomater
1 ask Philadelphiaost
2 dl creme fraiche 
3-4 dl riven ost (snåla inte med osten)
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

Bryn färsen. Häll i tacokryddan och vattnet. 
Skölj och skär purjon i mindre bitar och likaså paprikan. 
Lägg färsen i en smord ugnsform och lägg purjo och paprika över. 
Blanda samman Philadelphiaosten och creme fraichen till en smet. (Kan tänka mig att det här är gott att pressa i lite vitlök också). 
Bred röran över och lägg sen på osten. 

Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 min tills det blivit fin färg och osten smällt. 

Servera med tillbehör! 

Mums!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.