En smarrig paj med ost, broccoli och skinka står i ugnen nu. Perfekt att ta fram ur frysen vid lata dagar eller om man vill ha en snabb lunch eller middag eller i matlåda.
Doftar väldigt gott! Men strax ska en kalops dras igång på spisen, blir kvällens middag. Mums! Finns ett recept sen tidigare på skånsk kalops här. Är ju så gott med kalops och var ett tag sen jag gjorde det. Perfekt också att frysa in.
Pajen som är busenkel gjorde jag så här:
Pajdeg:
150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten
en nypa salt
Kör allt i en matberedare. Lägg degen i en påse och lägg kallt en stund. Tryck sedan ut degen i en pajform. Förgrädda i 200 grader i ca 10 min.
Fyllningen:
1 bit mozarellaost
1 bit vanlig hårdost, valfri
1 liten bukett broccoli
150 g skinka (ungefär en påläggsförpackning), hade rökt
Äggstanning:
5 ägg
4 dl mjölk
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Dela broccolin i mindre bitar (om du använder färsk) och koka i lättsaltat vatten någon minut. Lägg i botten av pajskalet. Strimla skinkan och lägg ovanpå. Skär mozarellaosten i mindre bitar och riv den andra osten. Lägg över osten på det andra. Rör ihop äggstanningen och häll över.
Ställ in i ugnen, 200 grader, i ca 30-40 min. Tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.
Mängden äggstanningen och tid i ugnen är helt beroende på hur stor pajform du har. Har nog en lite större än vanlig pajform denna gång.
Bon Apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.