fredag 9 januari 2015

Mûsli och fröknäcke

Enkelt att svänga ihop och så gott att göra eget. Blev den här varianten av mûsli:

3 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1,5 dl kokosflarn
kanel
kardemumma
vaniljsocker
en skvätt vatten
en skvätt olja (neutral smak)
1 dl honung
2-3 msk sirap
1 dl russin
1 dl torkad ananas
1 dl torkade papaya

Kanel, kardemumma och vaniljsockret är för smaksättning efter tycke och smak. Kan också hoppas över. Tycker det dock är gott med lite smak. 

Blanda allt utom den torkade frukten ordentligt i en skål. Bre ut allt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i 200 grader i ca 15-20 min. Rör om lite nu och då under tiden. Och kolla så att det inte bränns vid. 
Ta ut och låt svalna, blanda sedan i torkade frukten. 

Häll upp i glasburk med tättslutande lock och förvara i skafferiet. 



Mums!


Slängde även ihop en sats fröknäcke. Recept finns sen tidigare under "bröd"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.