När de sista biffarna är stekta så gör en god sås i pannan. Häll på en skvätt vatten, sila av i en annan kastrull och tillsätt lite grädde. Koka ihop. Ta ev lite maizena om ni vill ha lite tjockare sås.
Kokt potatis, sås, sallad och lingonsylt till. Mums!
Har i en skvätt kalvfond, har faktiskt det i rätt mycket. Väldigt god smaksättare och ger en bra sälta. Drar ner lite på det vanliga saltet då, så det inte blir för mycket.
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
ströbröd
en skvätt grädde eller mjölk
Salt
Peppar
Kalvfond
Blanda ströbröd och grädde/mjölk i en skål. Låt stå en stund. Skala och riv löken eller kör den i en matberedare. Blanda alla ingredienser i skålen och rör om ordentligt.
Forma biffar och stek i en stekpanna i smör. Stek biffarna några minuter på varje sida. Lägg sedan över i en annan gryta eller lämplig kastrull med en klick smör och en skvätt vatten så får de ligga där och gotta till sig under tiden potatisen kokar och salladen görs.
Och denna "smet" går lika bra att göra till köttbullar.. Även om man inte tror att det är samma smet när man är liten.. hi hi hi hi.. När jag var liten så tyckte jag biffar var mycket godare än köttbullar.. Fast mamma gjorde samma smet som när hon gjorde köttbullar.. Så kan det gå! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.