söndag 15 februari 2015

Chokladrutor med kaffemockaglasyr och blommor

Eller kärleksmums, snoddas, kokosrutor ja kakan har nog hur många namn som helst. Gjorde en annan variant igår med smält choklad i smeten och en glasyr med mycket kaffesmak. Gott med brytningen kaffe och choklad. Och snåla INTE med glasyren, mycket ska det vara!

Glasyren höftade jag lite så gå på känn och gör som du tycker.

150 g smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1-2 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
100 g choklad

Smöra och bröa en lämplig form, ju mindre desto högre kakor men det är en smaksak. Huvudsaken de inte blir för låga.
Smält smöret och lägg i chokladen i bitar så får det smälta ner med smöret. Vispa socker och ägg riktigt vitt och pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och sikta sen ner det i äggsmeten. Häll i mjölk och den smälta smör-chokladblandningen.
Rör om ordentligt och häll ner i formen.

Grädda i 20-25 min.

Glasyr:

Inga direkta mått som sagt men ingredienserna är:

En rejäl klick smör
Bryggt kallt kaffe
Florsocker
Några bitar choklad
Florsocker

Smält choklad och smör tillsammans. Blanda i resten och rör om till en glasyrkräm efter önskad konsistens. Ska vara mycket kaffesmak i denna.

Låt kakan svalna och bre sen ut glasyren. Strö över rikligt med kokos.

Sen är det bara njuta!


Fick en underbar blomgrupp igår! <3 Tack världens bästa!! :)


                                        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.