Ett riktigt gott recept med mycket grönsaker.
Receptet hittade jag på matplatsens blogg (www.matplatsen.net)
När det gäller kryddorna så höftade jag lite, hade i lite mer vitlök och curry. Tillsatte även paprikapulver. Hade lite purjolök istället för salladslök.
Tomaterna läggs i men i mitt tycke så kan man lika gärna ha dem vid sidan om i salladen.
Receptet i sin helhet
4 kycklingfiléer
100 g champinjoner
200 g tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
salladslök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk curry
1 tsk sambal oelek
riven ost
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsform. Skär lök, paprika och champinjoner i bitar och stek tillsammans med curry och pressad vitlök.
Häll över kycklingen. Skär tomaterna i mindre bitar och strö över.
Blanda grädde, creme fraiche, tomatpuré, sambal oelek, smaka av med salt och peppar och häll sedan i formen.
Strö över riven ost efter tycke och smak.
Gratinera i ugnen i ca 20 min, tills det fått fin färg.
Mums!
Servera med ris och en god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.