torsdag 5 februari 2015

Fisk i paket..

Kan ju göras i olika varianer med olika fisksorter, grönsaker etc.

En av mina favoriter i alla fall när det kommer till fiskrätter. Gott, enkelt, fräscht och mycket grönsaker. Brukar variera både grönsaker och fisk. Har dock alltid potatis i botten, den blir så god när den får ligga med från början.

Länge sen det gjordes och nu står denna varianten i ugnen.. Börjar dofta ljuvligt!

Inga speciella mått utan anpassa efter vad du tycker om och hur många som ska äta, gör ett enda stort paket eller små (ett till varje person.

I kvällens ligger:

Potatis (skivad, förkokt några minuter)
Pangasiusfilé
Morötter
Sockerärtor
Purjolök
Dill
Persilja
Salt
Peppar
Citronpeppar
En klick smör

Ta ett stort folieark eller flera små, ska gå att "knöggla ihop" sen. Lägg potatisen i botten, salta och peppra lite. Lägg fisken salta och peppra på lite citronpeppar ovanpå och sen grönsaker. Avsluta med dill och persilja. Och sist en klick smör på toppen.


Ställ in i ugnen på 200 grader i 20-50 min helt beroende på om fisken är tinad eller fryst och fisksort.. T ex rödspätta som är väldigt tunn går ju lite fortare än t ex lax eller pangsius.
Brukar ta ut och kika efter en stund.

Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.