söndag 22 februari 2015

Kassler med broccoli och ädelost

Gjorde en påhittsrätt med kassler igår. Blev så gott!

Då både kassler och osten kan vara ganska salt så hade jag bara salt i pastavattnet.

4 port.

3 dl risoni (pastan som ser ut som ris)
400 g kassler
10-12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 stånd broccoli (frysta broccolibuketter går också bra)
100 g ädelost (te x créme bonjours blue cheese)
3 dl grädde
Paprikapulver
Svartpeppar
Riven ost (efter tycke och smak)

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform.
Koka pastan 3 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av vattnet på pastan och lägg pastan i botten på formen.
Skär broccolin i små buketter och koka den någon minut.
Skär kassler, paprikan och champinjonerna i mindre bitar. Fräs allt i lite smör i en stekpanna. Lägg över pastan.
Koka upp grädden och osten i en kastrull och häll i formen.
Strö över riven ost, efter tycke och smak.

Gratinera i ugnen i 15-20 min tills osten smält och rätten fått fin färg.

Servera med en god sallad till.

Mums!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.