Gjorde en påhittsrätt med kassler igår. Blev så gott!
Då både kassler och osten kan vara ganska salt så hade jag bara salt i pastavattnet.
4 port.
3 dl risoni (pastan som ser ut som ris)
400 g kassler
10-12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 stånd broccoli (frysta broccolibuketter går också bra)
100 g ädelost (te x créme bonjours blue cheese)
3 dl grädde
Paprikapulver
Svartpeppar
Riven ost (efter tycke och smak)
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform.
Koka pastan 3 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av vattnet på pastan och lägg pastan i botten på formen.
Skär broccolin i små buketter och koka den någon minut.
Skär kassler, paprikan och champinjonerna i mindre bitar. Fräs allt i lite smör i en stekpanna. Lägg över pastan.
Koka upp grädden och osten i en kastrull och häll i formen.
Strö över riven ost, efter tycke och smak.
Gratinera i ugnen i 15-20 min tills osten smält och rätten fått fin färg.
Servera med en god sallad till.
Mums!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.