torsdag 19 februari 2015

Lasagne

Är ju så himla gott och ju längre såsen får puttra desto godare. Gör i stort sett som när jag gör köttfärssås. Ibland åker morötter och squash ner.  Var ett tag sen jag gjorde lasagne så det fick bli middagen igår.

Gör en "fusk beachamel sås".. Men varva den gärna som med vanlig beachmel sås eller lägg den som topping innan osten. Ibland varvar jag och ibland bres den bara ut ovanpå.

Använd gärna färska lasagneplattor, så mycket godare!

1 förpackning färska lasagneplattor (alla går inte riktigt åt här)
500 g nötfärs
2 morötter
1 bit squash
1 gul lök
1 förpackning krossade tomater, gärna med vitlök
En skvätt vatten
1 köttbuljongtärning
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Riven ost

Fuskbechamel:

2 dl creme fraiche
3 dl grädde
Paprikapulver
Basilika
Oregano

Skala och finhacka löken. Fräs den i lite smör i en stekpanna. Lägg i färsen och stek den klar. Häll i tomater och en skvätt vatten. Tillsätt kryddor. Skala och riv morötterna och squashen och rör ner. Låt det småputtra minst en timme, gärna längre. Smaka av med ev mer av kryddorna.

Vispa creme fraiche och grädde i en skål. Tillsätt kryddor och smaka av.





Smörj en form och lägg först ett lager köttfärssås. Varva sedan sås och plattor. Avsluta med ett lager köttfärssås och fusksåsen överst. Strö över riven ost.

Gratinera i ugnen, 200 grader i ca 20-25 tills det fått fin färg.

Servera med en god sallad, gärna med fetaost i. Och vill man piffa till det ytterligare så servera ett gott vitlöksbröd till.


                        




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.