Har man kånkat saker trettontusen gånger till bilen så att den blir knökfull och det är precis så hoppetossan får plats.. Ja då är man värd go'fika! :)
Och kan verkligen rekommendera denna kladdis! Mums!
Receptet är från tidningen Hembakat. Smeten kan du blanda i kastrullen du smälte smöret i. Perfekt!
Ca 12 bitar
100 g smör
100-200 g nougat, beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha. Jag tog 150 g. Känns precis lagom.
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt smälta i smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20-22 cm.
Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Servera gärna kakan med vispad grädde.
Här blev det lättvispad grädde och jordgubbar till. Jag gräddade kakan längst ner i ugnen i 22 minuter. Då blev den perfekt "kladdig". Gräddningstiden beror ju helt på ugn. Jag började kolla kakan efter 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.