lördag 28 februari 2015

Nougatkladdkaka

Har man kånkat saker trettontusen gånger till bilen så att den blir knökfull och det är precis så hoppetossan får plats.. Ja då är man värd go'fika! :)

 Och kan verkligen rekommendera denna kladdis! Mums!

Receptet är från tidningen Hembakat. Smeten kan du blanda i kastrullen du smälte smöret i. Perfekt!

Ca 12 bitar

100 g smör
100-200 g nougat, beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha. Jag tog 150 g. Känns precis lagom.
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt smälta i smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20-22 cm.

Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Servera gärna kakan med vispad grädde.

Här blev det lättvispad grädde och jordgubbar till. Jag gräddade kakan längst ner i ugnen i 22 minuter. Då blev den perfekt "kladdig". Gräddningstiden beror ju helt på ugn. Jag började kolla kakan efter 15 min.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.