torsdag 19 november 2015

Kladdkakor

Fick beställning av kladdkaka till vårt personalmöte tidigare i veckan. Väldigt uppskattat av kollegorna :) Gjorde en vit chokladkladdkaka (recept finns sen tidigare under bakverk och efterätter med just det namnet).
Gjorde också en saffranskladdkaka. Så himla gott!! Kollegorna tyckte även att den var supergod, har aldrig gjort kladdkaka med saffran. Lite märkligt då det bakas en hel del just i november och december här hemma med saffran, men just en sån kaka har jag nog glömt bort. Så på saffranskladdkakan fick de vara försökspersoner.. ha ha ha!

Vit chokladkladdkaka


Saffranskladdkaka


Här kan du blanda allting direkt i kastrullen. 

100 g smör
1 dl socker
100 vit choklad
2,5 dl vetemjöl
2 ägg
1 pkt saffran
Kokos till formen

Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i smöret. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt saffran, mjölet och sockret. Rör om väl och rör ner ett ägg i taget. 
Häll smeten i en smord pajform eller en form med löstagbar kant som smorts och bröats med kokos. 
Grädda i 175 grader i 12-15 min, beroende på hur kladdig du vill ha den. 

Servera med lättvispad grädde och färska eller tinade blåbär och hallon. Mums! 

Jag gjorde båda kladdkakorna glutenfria och hade mandelmjöl istället för vetemjöl. Jag tog 0.5 dl mindre mängd mandelmjöl mot vetemjölet. Blev perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.