torsdag 19 november 2015

Korv - och brysselkålsgratäng

Lite påhitt härom kvällen, riktigt gott! Lätt att slänga ihop och allt i en form!

4 port.

1 liten påse färsk brysselkål
½ ring falukorv
2 dl risoni (pasta som ser ut som ris)
2-3 msk vitlöksost tex creme bonjour eller dylikt.
3 dl grädde
Riven ost
Salt
Peppar

Koka risonin enligt förpackningen. Häll av och lägg i botten på en smord ugnsform. Koka brysselkålen nästan mjuk. Ska vara lite tuggmotstånd kvar.
Kvarta sen brysselkålen. Skär korven i mindre bitar eller stavar. Lägg korven ovanpå pastan. Sedan brysselkålen. Salta och peppra lite lätt.
Koka ihop grädde och vitlöksosten och häll den sen över allt i formen. Lägg på riven ost.
Gratinera i ugnen i 25-30 min tills rätten fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.