onsdag 2 december 2015

Saffransrutor

Här ska ni få ett riktigt smarrigt recept! Så goda och saftiga!! De här måste ni baka någon gång nu under december :)

Hittade receptet i en tidning.. Kommer dock inte ihåg vilken, kan vara Hemmets veckotidning eller Hembakat kanske.. Jaja supergott i alla fall och så lättbakat!

Står i receptet att man ska vända dem i florsocker.. Går lika bra att pudra över det, gör som ni vill! Och goda så klart att äta även som de är.

 
Ugnsform/långpanna ca 23x30 cm. Lägg ett bakplåtspapper i formen och smöra det. Jag smorde bara formen och hade lite ströbröd, gick lika bra!
 
Ugn: 175 grader
 
2 ägg
3 dl socker
200 g smör
1 påse saffran
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 morot
Florsocker till dekorering
 
Riv moroten på fina sidan av rivgärnet. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt smör, saffran, morot och mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och vänd sen försiktigt ner i det smeten.
 
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-35 min. Helt beroende på ugn. Jag hade min kaka inne i 35 min. Så känn efter med en sticka efter 25 min.
 
Skär kakan i lagom stora rutor och dekorera med florsocker eller om man vill vänd dem i florsocker. Det står också att man ska stjälpa upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper men det gjorde inte jag. Skar rutor i formen och lätt att ta upp dem.
 
Sen är det bara njuta med en kopp kaffe eller te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.