Tiden springer på.. har inte hunnit kika in här riktigt! Men nu så kommer lite från senaste veckan. Det sista av julen dansades ut. Otroligt skönt att städa bort den när den väl är över! Älskar julen men när den är slut då är den slut!
Och vilken vinter vi har fått!! Så underbart!! Älskar det!! Idag är det väl dock inte så roligt, nollgrader och snöblandat regn. Älskar när det är snö, några minusgrader och är det sol så är det ju grädden på moset :)
Och nu är alla röda dagar hit och dit över för denna gång. Rätt skönt att det blir lite mer vardag igen. Skönt med extra ledighet men man blir ju så dagvilsen, i alla fall jag!
Inte vardag så värst länge här.. snart är det lite semester igen och då bär det iväg till SOOOOLEN! Ska bli så otroligt skönt att få lite mer sol!! Ska tanka på energi och sol som bara attan! Och äta massa gott! Njuta, bara vara, ha skoj, shoppa, sola och bada!! :)
Gjorde om lite här hemma när julen städades ut.. Lite småändringar och omflyttningar. Fortsätter att göra om lite inför våren efter semestern. Tänk att det alltid är så roligt att göra om lite vid den här årstiden. Kanske för att det går åt ljusare tider igen och man vill ha lite förändring efter allt julpynt!? Och ofta räcker det med att flytta om på lite saker.. Som ampeln här.. Den hängde i köket innan jul, nu hänger den i vardagsrummet! Ser lite fjuttit ut just nu men tror att det kommer bli ännu finare när blomman blivit lite mer slingrig och vuxit på sig.
Fick en kastrull (som är i tre delar), vet ej vad de heter men samtidigt som du tex kokar potatis så kan du ångkoka grönsaker.. Så gott och så smidigt!! Och perfekt att koka mandelpotatis i, som så lätt går sönder.
Egen panerad fisk, så mycket godare och nyttigare än de färdigpanerade. Ströbröd, ägg och kryddor.
Härliga vinter!
Älvorna dansar ute på sjön och vissa ispartier.. Magiskt men så svårt att fånga på bild!
En somrig vinter i smällkalla vintern.. Färsk mango, avokade och pressa över citron och krydda på med lite örtsalt. Mums! Och så vanliga grönsaker i..
Köpte nya tulpaner i fredags, älskar nu när de kommer!! Tulpanfrossa!
Första semlan (och max 1-2 till under säsongen..är inte så överdrivet förtjust i semlor, men gott med någon enstaka) och semlefika med en go vän.
Gjorde en smarrig och mustig köttgryta härom kvällen. Blandade i potatisen på slutet och lät den koka med i grytan. Perfekt om man inte vill hålla på och koka den separat.
4-6 port.
1 kg högrev
2 stora morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk hela champinjoner eller ett gäng färska
5 dl vatten, späd ev på under puttrandets gång
Salt
Peppar
Paprikapulver
Kalvfond
2-3 lagerblad
1-2 kryddpepparkorn
2-3 dl grädde på slutet
Skär köttet i lagom stora grytbitar. Skär bort ev hinnor och fett. Stek köttet i omgångar i smör i en stekpanna tillsammans med löken som är hackad. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Skala och skär morötterna i lagom stora bitar. Häll av spadet på champinjonerna om du använt på burk, dela dem om de är stora. Alt dela färska champinjoner.
Häll på vatten och tillsätt kryddor.
Låt stå och småsjuda/puttra i 1,5-2 timmar. Gärna längre. Smaka av med jämna mellanrum om ev mer kryddor behövs. Skala potatisen och skär den i lagom stora bitar och lägg i den på slutet och häll i en skvätt grädde (går också att hoppa över).
Servera med inlagd gurka och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.