söndag 28 februari 2016

Helgens smått och gott..

Kompisar från Skåne kom upp och var här nästan hela helgen.. Så i fredags blev det asiatisk lax. Glömde dock helt ta bild. Receptet ligger här sen tidigare men lägger upp det igen.

Gjorde på en laxsida (halv) och räcker för 4 personer. Använde färsk ingefära denna gång och så mycket godare.

Lax 4 portionsbitar eller en halv sida eller 4 laxkotletter
5 dl grädde
Ingefära (mald, 2 tsk. Färsk, höfta lite)
3-4 vitlöksklyftor
2-3 msk farinsocker
Salt
Peppar

Finhacka vitlöken och ingefäran och blanda med farinsockret. Vänd laxen i det eller lägg bara på ovansidan (gjorde så denna gång). Lägg i en smord ugnsform, salta och peppra och häll på grädde.

In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min eller tills laxen är klar.

Servera med ris och en god sallad till.

Bon Apeti´t!

Fina tulpaner av skåningarna :)


När de var iväg på annat håll igår så gick vi upp till en av bästa vännerna och åt och drack gott. Nachosgratäng, grönsaksdipp och massa grönsaker. Mums! Glömde ta kort på resten.
God mat, gott vin, massa skratt, prat, lugnt och skönt och mysigt!! Kollade mello och film.



Nötfärs
Tacokrydda
Nachochips
Tacosås
Oliver
Riven ost

Stek köttfärsen med tacokryddan. Lägg nachochips i en ugnsform. Häll på färsen, sås och oliver. Strö sist över osten. Gratinera i ugnen på 200-225 grader tills osten smält och fått fin färg. 
Servera med diverse tillbehör som ni vill ha. 

Så gott, så enkelt! 

Och vilket underbart väder det varit i helgen, en stor sol! Njutit massor av den också på våra långisar. 

Och idag blev det palt hos mamma och pappa <3 :) 


En trevlig helg och nu väntar en ny härlig vecka! 

Ha en skön fortsättning på kvällen! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.