På plats och klädd 😊
Har inte varit så överdrivet förtjust i mjuk pepparkaka förut.. Men det är riktigt gott och så klart när det är hembakt! Mums!
Använde pepparkakskryddor i den här, smidigt! Och tog en tsk kanel extra.
2 ägg
2 dl socker
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
2-3 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
Ugn: 175 grader
Vispa socker och ägg vitt och poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och rör om. Smält smöret och tillsätt det i äggsmeten. Häll sedan i mjölblandningen, mjölken och kryddorna. Blanda om väl. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min, tills kakan är torr och fin.
Dekorera ev med lite florsocker, gör ett mönster eller över hela kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.