söndag 23 april 2017

"Klar" potatissallad och stekt fisk

Gjorde en sån god potatissallad igår, en "klar" sådan. Dvs ingen kladdig potatissallad där man knappt ser vad det är i. Dock en god kryddig dressing i. Till det blev det stekt fisk, pangasiusfilé. 

Gott och enkelt!! 😋 👍 👌🏻 

Ingredienserna i potatissalladen är bara att höfta efter tycke och smak och hur många portioner. 

Potatissallad

Kokt potatis
Färsk bladspenat 
Rödlök på knippe (de har kommit nu och är så rackarns goda)
Färsk grön sparris
Röd spetspaprika

Dressing:

Olivolja
Salt
Peppar
Saft från citron
Finhackad persilja (färsk eller fryst)
Finhackad gräslök (färsk eller fryst)

Koka potatisen med skalet på. Låt kallna helt. Koka/ångkoka sparrisen till konsistensen du vill ha. Jah kokar den inte för mjuk. Låt kallna och skär i lagom stora bitar. Skala och skär potatisen i lagom stora bitar. 
Riv bladspenaten ev i lite mindre bitar. Skär paprikan i strimlor. Skala och skär rödlöken tunt. 

Blanda dressingen direkt i en skål. Blanda sen ihop allt försiktigt i skålen. 

 

  

Fisken
Går så klart bra med annan fisk också. Ugn: 200 grader. 
Pangasiusfileér kan vara rejält stora men är de mindre så räkna 1-2 st per/person. 

Smörj en form med lite smör. Krydda på fisken med salt, peppar och citronpeppar. Lägg i formen och ställ in i ugnen (200 grader) i 15-20 min. 

Servera med någon god kall sås eller citronklyfta och potatissalladen. Mums! Så enkelt och gott! 

 

Ha en fin fortsättning på helgen! 😊☀️💕


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.