Fick det bli till middag denna måndag.. Vilken märklig dag, vädermässigt! Ena stunden sol och så skönt, sen i nästa stund så öppnar sig hela himlen och regnet bara öser ner.. men ändå varmt. Rena aprilvädret i juni!
Enkel och god middag i alla fall..
Då det är saltgurka i denna så hoppade jag över saltet. Bara salta på i efterhand om man vill ha än mer.
4-5 port.
Halv ring falukorv, en med hög kötthalt (i mitt tycke och smak i alla fall)
1 gul lök, gärna knipplök. Är ju så god nu.
1 stor tomat eller 2 mindre
1 frp krossade tomater
3 st hela små saltgurkor
1-2 dl matlagningsgrädde eller grädde
Peppar
1-2 dl riven ost
Ugn: 200-225 grader
Smörj en ugnsform. Skiva korven, skiva löken i tunna halvmånar, skär tomaten/tomaterna i skivor. Varva korv och tomat, lägg dem lite omlott. Strö över löken. Dra något varv med pepparkvarnen. Skiva gurkan och lägg ovanpå. Häll på tomatkrosset och grädden. Strö över osten.
Gratinera i ugnen i 30-35 min tills allt fått fin färg och känns klart. Servera med pasta eller kokt potatis och en sallad.
Bon Apeti´t!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.