tisdag 22 augusti 2017

Aprikos - och nektarinpaj

Slängde ihop en sådan idag. Lite påhitt så där! 😊 Riktigt gott blev det!

Gjorde med en vanlig enkel smulpaj med lite havregryn i och så smälte jag smöret.

Till en vanlig pajform:

3-4 nektatriner
6-7 aprikoser (färska använde jag)
125 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 msk socker
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn

Smält smöret. Blanda under tiden de torra ingredienserna i en skål. Häll sedan på det smälta smöret och blanda om väl. Låt svalna lite och strö/lägg ut degen ovanpå frukten.

Ugn: 200 grader

Grädda sen i mitten av ugnen i 25-30 min. När pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller vaniljglass till.

Mums!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.